Single II dead boys – Snowboat

‘Een vijfledige muzikale gedaante herrijst in dit kleine Belgenland: II dead boys. Volledig omhult door mysterie, beslissen ze niet meer dan hun identiteit vrij te geven: Stijn Vanmarsenille, Brecht Decroos, Pim De Wolf, Wolf Vanwymeersch en Philippe De Vuyst. Voor de rest moeten we genoegen nemen met de vage informatie dat zij in 2012 nummers begonnen opnemen voor een oude band, dit een honderdtal nummers waren en dat op wekelijkse basis deze nummers de wereld in gestuurd worden. Letterlijk.’

Met deze woorden werd een tipje van de sluier gelicht omtrent het ietwat mysterieuze II dead boys, op het moment dat hun vierde single “Be Is Are” verscheen. Ondertussen zijn we beland in week 7 met nieuwkomer “Snowboat”.

Een eigenaarde tactiek op z’n minst. Elke week denken we: ‘Nu gaan ze iets onverwachts doen. Nu releasen ze plots het volledige album. Of nu slagen ze een weekje over. Gewoon. Omdat het kan. Omdat dat een onverwachte wending zou zijn.’ Maar neen. Dat doen ze niet. Waarom? Omdat net dàt de onverwachte wending is.

Facebook / Soundcloud